Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin 'Piton 82' Çetesine Üye Olduğu İddia Edildi!

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldürmekle suçlanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin, ‘Piton 82’ adlı suç grubuna üye olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmekten tutuklanan ve 26 suç dosyası olduğu belirlenen 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'ye dair bilgileri aktaran gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki yayında Geçti'nin suç geçmişini anlattı. 

Adliyeye çöp poşeti içinde ve hayvan aracıyla nakledilen Yunus Emre Geçti ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Eray Özyağcı'nın benzer profiller olduğunu belirten Saymaz, "12-13 yaşında kapkaçla gaspa girmiş. Beşin üzerinde kapkaç dosyası var. Hep aynı gruplar kapkaç suçlarına karışmış. Tabii bunun bir de yan suçları var. Alıkoyma yaralama gibi.Yeni nesil bir suç ağı ile karşı karşıyayız. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'nın kenar mahallelerinde uyuşturucu, kapkaç, haraç etrafında yetişmiş gruplar. Bu kişinin grubunun adının 'Piton 82' olduğu iddia ediliyor. Belli ki bu yeni bir grup. Zamanla bir üst klana katılacak. Şimdilik bunlar üst grupların taşeron işlerini görüyorlar" dedi.

'ROL MODELLERİ BARIŞ BOYUN'

GENÇLERDEN OLUŞAN ÇETELERIN EN GELIŞKIN ÖRNEĞININ DALTONLAR ÇETESI OLDUĞUNU SÖYLEYEN SAYMAZ ŞU IFADELERI KULLANDI: "DALTONLAR GRUBU, HARAÇ UYUŞTURUCU IŞLERI ILE MEŞGULKEN TÜRKIYE ÇAPINDA IŞ YAPMAYA BAŞLADILAR. SONRA DA SKALJARI VE KAVAC GIBI ÇETELERIN TAŞERONU OLDULAR. BU ÖRGÜTLERIN EN GELIŞKIN MODELI DALTONLAR. BUNLAR TÜRKIYE'NIN SUÇ DÜNYASINA MOTOSIKLETLI SALDIRIYI GETIRDILER. BUNLARIN TEMEL EKONOMISI DE UYUŞTURUCUYA DAYANIYOR. BU GRUPLARIN TAMAMININ ROL MODELI BARIŞ BOYUN'DU. 2014'TEN BUGÜNE GIDEREK BÜYÜDÜLER. ONLARI TAKIP EDEN GRUPLAR VAR. GAZI MAHALLESI VE ÇEVRESINDE ORTAYA ÇIKAN SIIRTLI NACI GIBI GRUPLAR VAR. BUNLARDAN EN GELIŞKINI İSTANBUL'DA BARIŞ BOYUN'DU İZMIR DE ISE BELDEN AŞAĞISI TUTMAYAN BINALI CAMGÖZ'DÜ.BARIŞ BOYUN IDDIANAMESINDE BÖYLE GENÇLERLE ILGILI "KAMIKAZE DRONU" IFADESI KULLANILIYOR." 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.