Polis kurşunuyla kör olan Umut Tamaç''ın AYM başvurusu reddedildi

Kuşadası’nda gözaltına almak istediği sırada Umut Tamaç’ı başından vurarak görme yetisini kaybetmesine neden olan polis M.Ü.’ye verilen hapis cezasının ertelenmesi hakkında, Tamaç’ın AYM’ye yaptığı başvuru reddedildi.

Polis tarafından başından vurulması sonucu kör olan Umut Tamaç'ın, polisin serbest kalması üzerine AYM'ye yaptığı başvuru reddedildi.

Red kararını açıklayan Anayasa Mahkemesi (AYM) yaptığı açıklamada, "Polis memuru, başvurucunun bıçak çekmesi ve saldırgan davranışlarda bulunması üzerine zor ve silah kullanma yoluna başvurmuştur. Bu durumda polis memurunun kendisini savunmak amacıyla bu yetkisini kullandığı kabul edilmelidir. Anayasa Mahkemesinin soruşturma ve kovuşturma makamlarının görüşlerinden farklı bir tespitte bulunabilmesi için bu hususta ikna edici unsurların mevcut olması gerekmektedir. Öte yandan Ağır Ceza Mahkemesince verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının elde edilen kanıtlarla çelişecek biçimde ve açıkça hukuka aykırılık oluşturacak şekilde verildiğinden söz edilemez" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında
75 yıldır hizmet veriyordu: Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi iflas etti
19 ilde "Sibergöz" operasyonu, 51 gözaltı
H.K.G. davası: Sanıklar yeniden hâkim karşısında
Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin