Polis memuru Hakan Telli'yi şehit etmişlerdi; "Anucur" suç örgütüne yeni operasyon

Kağıthane'de "Anucur" suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 3 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 yaşındaki Hasan Ç., uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu itiraf etti.

KAĞITHANE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 MİLYON LİRA DEĞERİNDE MADDE ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Kağıthane Mobil Park polisi, geçen yıl Ağustos ayında polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden "Anucur" adlı suç örgütünün üyelerinin uyuşturucu sakladığı bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda piyasa değeri ortalama 3 milyon lira olan uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı.

Hamidiye Mahallesi’nde, 7 Ekim Pazartesi günü devriye gezen Mobil Park polisi, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Polis, "Anucur" suç örgütünün bir adreste uyuşturucu madde depoladığı bilgisini aldıktan sonra evi fiziki takibe aldı. Takip sırasında, eve kimliği belirsiz çok sayıda şüphelinin girdiğini tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı.

BASKINDA ZULA EVİ BULUNDU

Hazırlıklarını tamamlayan polis ekipleri, belirtilen adrese operasyon düzenledi. Baskında evde bulunan iki şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 24 kilogram bonzai, 680 gram marihuana, 5 kilogram AM2205 maddesi ve yarım litre metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca, ruhsatsız bir tabanca, uyuşturucu ticaretinden elde edilen 14 bin 335 lira, 60 Euro, uyuşturucu madde paketlemede kullanılan vakumlama cihazı, 4 adet duyarlı terazi ve çok sayıda uyuşturucu paketlemesi için kullanılan malzeme bulundu.

İTİRAF VE TUTUKLAMA

Evde bulunan 20 yaşındaki Hasan Ç. ve 50 yaşındaki Asiye D. gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan Hasan Ç., ele geçirilen uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hasan Ç., "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından tutuklandı; Asiye D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇETE BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Asiye D.’nin, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta Hamidiye Mahallesi’nde motosiklet kazasında hayatını kaybeden Anucur çetesi üyesi Abdullah Taş’ın kayınvalidesi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Hasan Ç.’nin de Abdullah Taş’ın eski eşi Kübra T.’nin kardeşi olduğu öğrenildi. Abdullah Taş, 26 Kasım 2023 tarihinde Kağıthane Hürriyet Mahallesi’nde 20 yaşındaki Fırat Öncü’ye suikast düzenleyerek ölümüne neden olmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.