Polis Saray'a Anayasa dersi vermek isteyen gençlerin pankartını toplattı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları tarafından organize edilen Saray'a Anayasa Dersi Veriyoruz etkinliğinin pankartları Beşiktaş Emniyeti tarafından toplatıldı. CHP gençlik örgütü pankartlarının toplatılmasına...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları tarafından organize edilen Saray'a Anayasa Dersi Veriyoruz etkinliğinin pankartları Beşiktaş Emniyeti tarafından toplatıldı. CHP gençlik örgütü pankartlarının toplatılmasına sert tepki gösterdi. Polisin pankartı toplama gerekçesi ise 'Cumhurbaşkanına hakaret' edildiği iddiası bulundu. Ancak bununla ilgili resmi bir yaptırım uygulanmadı. ABC'ye bilgi veren CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu ise polisin bu tutumuna sert tepki verdi. Yarın 14.00'te Beşiktaş'ta olacaklarını belirterek, Erdoğan'a 'Dersten kaçmana gerek yok' dedi. 

POLİSİN GEREKÇESİ: CUMHURBAŞKANINA HAKARET

Polislerin "Saray'a Anayasa Dersi Veriyoruz" afişlerini toplamasına tepki gösteren CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, "Yarın yapacağımız ''’Saray’a Anayasa Dersi Veriyoruz’’ eylemimiz için astığımız pankartlar Beşiktaş’ta polis tarafından kaldırıldı. Gerekçe olarak da Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimiz öne sürüldü" diye konuştu. 

Otlu'nun açıklamaları şu şekilde, "Dersten kaçma niyeti olan Cumhurbaşkanı bu etkinlikten korkmuş olacak ki İstanbul Emniyeti'ne talimatı vermiş. Pankartları toplamaları sorun değil. Biz o pankartları tekrar asarız.  

Cumhurbaşkanı en ufak farklı sese bile tahammül edemeyecek kadar sağduyusunu ve bilincini kaybettiğini bu olayla ortaya koymuştur. Hedeflediği başkanlık sistemiyle gerçekleştirmek istediği tek adamlığı ve faşist diktatörlüğü bu talimatıyla örneklemiştir.

Baskıyla ve zorbalıkla devam ettirdiği iktidarını bizim pankartlarımızı kaldırarak devam edebileceğini düşünen cumhurbaşkanına buradan sesleniyoruz. Dersten kaçmana gerek yok. Bu ders bir demokrasi ve aydınlanma dersidir. Bu dersin telafisi yok. Yarattığın korku imparatorluğu bu dersi er ya da geç alacak; sen ve avanelerin yargılanacaksınız!

Etkinliğimizi ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar yarın büyük bir katılımla gereken dersi CHP örgütü verecektir. Bütün halkımızı yarın gerçekleştireceğimiz etkinliğe davet ediyoruz."

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın "Saray'a Anayasa Dersi Veriyoruz" etkinliği yarın (6 Mart) saat14:00'te Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde