Polisin katlettiği Aleksis'in ölüm yıldönümünde Atina savaş alanına döndü

8 yıl önce polis tarafından öldürülen öğrenci Aleksis Grigoropulos'un ölüm yıldönümünde Atina sokakları savaş alanına döndü. Aleksis'in anısına düzenlenen yürüyüş sırasında göstericiler 2 arabayı ateşe verdi, barikat...

8 yıl önce polis tarafından öldürülen öğrenci Aleksis Grigoropulos'un ölüm yıldönümünde Atina sokakları savaş alanına döndü. Aleksis'in anısına düzenlenen yürüyüş sırasında göstericiler 2 arabayı ateşe verdi, barikat kurdu ve polislere saldırdı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın merkezi, 8 yıl önce polis tarafından öldürülen öğrenci Aleksis Grigoropulos'un ölüm yıldönümünde bir kez daha savaş alanına döndü.Öldürülen öğrencinin anısına düzenlenen yürüyüş sırasında göstericiler iki arabayı ateşe vererek barikatlar kurdular ve polislere Molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polisler göz yaşartıcı ve ses bombalarıyla cevap verdi. Ara sokaklara dağılan göstericiler kısa sürede Eksarkhia bölgesini savaş alanına çevirdiler.

25 GÖZALTI

Alevlerin yanı sıra yüksek ses de çıkaran 'Molotof bombaları' bir polisin yaralanmasına neden oldu. Yaralanan polis 401 Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Her yıl beklenen ciddi olayları önlemek için sabahtan 3 bin polis seferber edilmiş, merkezdeki polis istasyonları gereken önlemleri almışlardı.

Geç saatlere kadar devam eden olaylar sırasında 25 kişi gözaltına alındı. Bu süre içinde Atina'nın merkezi yolları trafiğe kapatıldı, metro, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının seferleri durduruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya tehdit etti: "Ukrayna İngiliz silahları ile saldırırsa İngiltere'ye karşılık veririz"
BM'den İsrail'e El Cezire'nin yasaklanmasını kaldırma çağrısı yapıldı
Bella Hadid İsrail Karşıtı Duruşuyla Modellik Kariyerini Sonlandırdı
Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı