Polonez işçilerine ters kelepçeli gözaltı!

İstanbul Çatalca'da Polonez işçileri sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına karşı 59 gündür eylemde. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla dikildi ve müdahalede bulundu. Müdahale sonrası Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan ve birçok kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İstanbul Çatalca'da Polonez işçilerinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına karşı sürdürdüğü 59 günlük eylem, polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, işçilerin etrafını kalkanlarla çevirdi ve müdahale sırasında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri ve diğerleri ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İstanbul Çatalca'da Polonez fabrikasında çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına karşı 59 gündür eylem yapıyor. Fabrika önündeki grev sırasında polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve onları çevreleyerek müdahalede bulundu. İşçiler, polislerin önünde oturma eylemi yaparak tepkilerini gösterdi. Bir işçi, polislere, "Biz sizleri bunun için mi büyüttük? Bizlere bu muameleyi yapabilmeniz için mi Türkiye vatandaşı olduk?" şeklinde seslendi. Polis müdahalesi sonucunda Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Eylem devam ederken, polis ve işçiler arasındaki gerilim artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.