Polonya: Almanya, İkinci Dünya Savaşı için talep edilen tazminatı reddediyor

"Polonya Cumhuriyeti hükümeti, 1939-1945 yıllarında Alman saldırganlığı ve işgalinden kaynaklanan borçları kapatma çabalarını sürdürecektir"

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın gönderilen diplomatik notaya cevabında İkinci Dünya Savaşı için talep edilen tazminatın geri çevirdiğini açıkladı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Polonya Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle 6.2 trilyon Zloti (1.2 trilyon Pound) tazminat talep ediyor. Almanya ise savaş sonrasında tüm mali konulaırn çözüldüğünü savunuyor.

Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Alman hükümetine göre, tazminat ve savaş kayıplarının tazmin edilmesi konusu kapanmış durumda ve Alman hükümeti bu konuda müzakerelere girme niyetinde değil" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Polonya Cumhuriyeti hükümeti, 1939-1945 yıllarında Alman saldırganlığı ve işgalinden kaynaklanan borçları kapatma çabalarını sürdürecektir."

Savaş sırasında 3 milyon Polonyalı Yahudi de dahil olmak üzere altı milyon Polonyalı öldürüldü ve Varşova, yaklaşık 200.000 sivilin öldüğü 1944 ayaklanmasının ardından yerle bir edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”