Polonya, insanları evde tutmak için devreye Minecraft ’ı soktu

Minecraft göreve hazır. Şu sıralar tüm dünya koronavirüs tehlikesiyle çalkalanıyor ve her ülkede çeşitli önlemler alınarak bu salgının önüne geçilmeye

Minecraft göreve hazır. Şu sıralar tüm dünya koronavirüs tehlikesiyle çalkalanıyor ve her ülkede çeşitli önlemler alınarak bu salgının önüne geçilmeye çalışılıyor. Polonya, şimdiye dek eşine az rastlanır bir yöntemle dikkat çekmeyi başardı.

Devlet yönetimi, vatandaşlarının, özellikle de genç vatandaşlarının sokağa çıkmaması ve evde kalmaları için ödüllü oyun Minecraft ’tan yardım almaya başladı.

Açılan Grarantanna.pl websitesinde, oyuna özel sunuculara yer veriliyor. Ayrıca bu oyunla ilgili çeşitli turnuvalar ve ödüllü başka etkinlikler de var. Bu sayede halkın hem evde kalması hem de eğlenmesi hedefleniyor.

Bilindiği gibi pek çok ülkede insanlar işlerini evlerinden yürütmeye çalışıyor ve okullar da tatil. Uzmanlar, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmasını önermiyor ve çıkıldığında da kalabalık ortamların oluşturulmaması gerektiğini savunuyor.

Mojang stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, dünya çapında 250 milyondan fazla oyuncuya sahip. Bu oyunda pek çok tasarım yapılabiliyor, ilginç deneyimler ortaya çıkarılabiliyor. Koronavirüs krizi esnasında da görünüşe göre önemli bir rol üstlenmişe benziyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs’ten (

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!