Polonya-Rusya İlişkilerinde Yeni Bir Kriz: Konsolosluk Kapatıldı!

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, ülkedeki sabotaj girişimlerinin arkasında Rusya'nın bulunduğunu açıkladı. Poznan'daki Rusya Konsolosluğu'nun kapatılma kararı, bu durumun ardından alındı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, ülkedeki sabotaj girişimlerinin arkasında Rusya'nın bulunduğunu açıkladı. Poznan'daki Rusya Konsolosluğu'nun kapatılma kararı, bu durumun ardından alındı. Sikorski, Polonya ve müttefik ülkelerdeki sabotaj olaylarına dair kuvvetli kanıtların bulunduğunu belirterek, "Dışişleri Bakanı olarak, Polonya ve müttefik ülkelerdeki sabotaj girişimlerinin ardında Rusya Federasyonu'nun bulunduğu bilgisine sahibim. Bu nedenle Rusya'nın Poznan'daki konsolosluğunun etkinlik iznini geri çektik," dedi.

RUSYA'DAN YANIT: ACİL BİR CEVAP GELECEK!

Polonya'nın kararına tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, durumu "düşmanca bir adım" olarak nitelendirerek, "Rusya'nın yanıtı acı verici olacaktır," ifadesini kullandı. Polonya'nın, Rusya'nın Gdansk, Krakow ve Poznan şehirlerinde bulunan konsoloslukları arasında Varşova'daki Büyükelçilik dışında kalan tüm temsilcilikleri bulunuyor.

HİBRİT SAVAŞA SON VERİN!

Sikorski, Rusya'nın yürüttüğü hibrit savaşa son vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Hibrit savaşının devamı durumunda atılacak sonraki adımları saklı tutuyoruz. Bir adım bile geri atmayacağız. Polonya Cumhuriyeti'ni ve Polonyalıları savunuyoruz," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.