Polonya ve Fransa liderleri bir araya geldi: "Avrupa Birliği'nin, NATO'nun alternatifi yok"

Polonya Başbakanı Donald Tusk, resmi ziyareti kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. İkili, Elysee Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Avrupa Birliği ve NATO'nun hayati önemine dikkat çekti.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, resmi ziyareti kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. İkili, Elysee Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Avrupa Birliği ve NATO'nun hayati önemine dikkat çekti. Polonya Başbakanı Donald Tusk, "Avrupa Birliği'nin, NATO'nun alternatifi yok. Avrupa güvenli kıta olmak zorunda" dedi.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ KRİTİK KONULARLA BAĞLANTILI

Tusk ve Macron'un görüşmesinde, Avrupa'nın güvenliğinin, ikili ilişkilerin yanı sıra Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı gibi kritik konularla yakından ilişkili olduğu vurgulandı. İki lider, Avrupa'nın güvenliğinin sağlanması için NATO ve Avrupa Birliği'nin vazgeçilmez olduğunu belirtti. Tusk, "Paris'ten bir kez daha net bir şekilde vurgulamak isterim ki Avrupa Birliği'nin, Transatlantik işbirliğinin, NATO'nun alternatifi yok. Avrupa, güvenli kıtı olmak zorunda. Bu AB'nin, Fransa'nın Polonya'nın kendi sınırlarını, toprağını, müttefiklerini korumaya ve desteklemeye hazır, güçlü devletler olmak zorunda olduğu anlamına geliyor" dedi.

BİR MEGAPLAN İHTİYACI

Tusk, güvenli bir Avrupa için geniş kapsamlı bir planın gerekliliğine işaret etti. Enerji, gıda ve savunmanın Avrupa'nın güvenliğinin temel direkleri olduğunu vurgulayan Tusk, Polonya ve Fransa'nın bu alanlarda işbirliğini artırmaya yönelik çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Tusk, "Bugün enerji, gıda ve savunmanın bizim ortak güvenliğimizin üç temel direği olduğunu söyleyebilirim. Polonya ve Fransa'nın bu alanda yoğun bir şekilde işbirliğine devam etmesini arzu etmekteyim" dedi.

AVRUPA, NATO'YU TAMAMLAYICI BİR GÜVENLİK GÜCÜ OLMALI

Macron, Avrupa'nın NATO'yu tamamlayıcı bir güvenlik ve savunma gücü olması gerektiğini vurguladı. İki lider, Avrupa'nın savunma kapasitesini artırma konusunda ortak bir vizyon paylaştıklarını belirterek, bu doğrultuda yeni anlaşmaların imzalanacağını bildirdi. Macron, "Avrupa, NATO'yu tamamlayıcı, Kuzey Atlantik İttifakı'nın ana direğini oluşturacak bir güvenlik ve savunma gücü olmalı" dedi. Tusk, Paris ziyaretinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde bölgesel güvenlik konuları ve Avrupa'nın geleceği üzerine görüş alışverişi yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, Refah saldırısı endişesiyle İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor
Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı
Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda