Polonya’da mumları söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı!

Polonya parlamentosu, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan mumları yangın tüpü sıkarak söndüren aşırı sağcı milletvekili Grzegorz

Polonya parlamentosu, aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun'un, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan mumları yangın tüpüyle söndürmesi nedeniyle dokunulmazlığını kaldırdı.

OYLAMA SONUÇLARI

Polonya parlamentosundakı oylamada, Braun'un dokunulmazlığının kaldırılmasına çoğunlukla "evet" denırken, bır azınlık "hayır" oyu verdı.


BRAUN 7 SUÇTAN YARGILANACAK

Braun'un dokunulmazlığının kaldırılmasıyla birlikte, 2022 ve 2023 yıllarındaki Hanuka Bayramı protestosundan kaynaklı "mala zarar verme", "vücut dokunulmazlığını ihlal" ve "dini sembolleri aşağılama" gibi 7 suçtan yargılanması önünde bir engel kalmadı.

SIVIL KOALISYON ELEŞTIRISI: "KABUL EDILEBILIR DEĞIL"

Sivil Koalisyon milletvekili Agnieszka Pomaska, Braun'un dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, "Onu dokunulmazlıkla korumak için hiçbir neden yok. Ne yaptığını biliyoruz ve bu kabul edilebilir bir şey değil" şeklinde eleştiri yaptı.

HANUKA BAYRAMI MUMLARINI SÖNDÜRME OLAYI

Geçtiğimiz yıl, Braun, Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan mumları yangın tüpüyle söndürmüş, bu eylemi "Hristiyan Polonya'nın Yahudileştirilmeye çalışılmasına" karşı bir protesto olarak açıklamıştı. Olayın ardından parlamento ceza almış ve konuşma hakkı kısıtlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi