Pompidou Kültür Merkezi 40. yılını kutluyor

Cüneyt Ayral/ParisAskılar üzerinde çağdaş bir mimari ile inşa edilen kültür merkezi için 1977 de Fransızlar “Fransa’nın petrolü yok ama petrol boruları var'' diye eleştirmişler ama sonrasında da bu merkezden vazgeçemez...

Cüneyt Ayral/Paris
Askılar üzerinde çağdaş bir mimari ile inşa edilen kültür merkezi için 1977 de Fransızlar “Fransa’nın petrolü yok ama petrol boruları var'' diye eleştirmişler ama sonrasında da bu merkezden vazgeçemez olmuşlardı.

Paris’in en büyük kütüphanelerinden birisini içinde barındıran merkezde pek çok sergi salonunun yanı sıra en üst katında da çok popüler bir lokanta var.

Pompidou Kültür Merkezi dev ve uzun süreli sergileri ile Paris’teki önemli kültür odakları arasında önlerde yer alıyor. Ayrıca kültür merkezinin bulunduğu Marais bölgesinin de buluşma yerlerinden birisini oluşturuyor.

Kültür merkezinin yanındaki havuzda sergilenen eserler, hemen havuzun yanındaki duvarda bulunan streetart örneği ve havuzun arkasındaki tarihi klise de şehrin tarihi ve sanatla olan bağı hakkında çarpıcı bir örnek oluşturuyor.
Fransızlar kültür merkezine “Centre Beaubourg'' diyorlar.

Kültür Merkezinin tam karşısındaki binanın duvarının boş olmasından rahatsız olan mimarı duvara resimler yaptırmıştı. Pencereden bakan insanların resimleri 1976 da yapılmış, ancak üzerleri boyanınca 1988'de yeniden yapılmıştı. 2014 yılı sonlarında yeniden tahrip edilen pencereden bakan insanlar 2015 yılında yeniden boyandılar.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu