Pop müzik sanatçısı Serpil Barlas yaşamını yitirdi

Pop müziğin yıldızlarından olan ve bir döneme damgasını vuran Serpil Barlas yaşamını yitirdi.

Cenaze bilgilerini paylaşan Onur Akay, 1970 ve 1980'lere damgasını vuran pop yıldızı  Serpil Barlas'ın  yaşamını yitirdiğini açıkladı.

1980'li yıllarda seslendirdiği şarkılarla geniş hayran kitlesine sahip olan ve üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle gündem yaratan pop müziğin yıldızlarından Serpil Barlas yaşamını yitirdi. Türk Sanat Müziği’nin assolistlerinden Aysel İpar’ın kızı ve Ünlü kompozitör Uğur Dikmen ile evli olan sanatçı uzun yıllar çalışmalarına Amerika'da devam etmişti. Nisan ayında single hazırlıkları için stüdyoya girmeyi planlıyordu

 Kalp ritmi ritimsiz.!

Sanatçının Beşiktaş'taki evinde akşam yemeğini yedikten sonra  ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdiği,   cenazesinin , 22 Şubat 2021 tarihinde   Feriköy Mezarlığı’nda anneannesi Macide Balkış’ın bulunduğu aile kabristanına defnedileceği bilgisi paylaşıldı.

Sanatçının kısa öz geçmişi

Şehir Tiyatroları’nda başlayıp,  sonrasında müzikle devam eden uzun bir sanat yaşamına sahip olan sanatçı önemli orkestralarda solistlik yapmıştır. Yaşamındaki dönüm noktasıysa; Altın Ses Yarışması'ndaki başarısı olmuştur. Bizler ,onu ilk 45’lik plak çalışmasının çıkış şarkısı ‘Dibi Dibi Da’ ile tanımaya başlıyor, Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finalinde ‘Yaşamaya Bak’ isimli şarkısı ile 1970’lerin Türkiye’sinde evlerimize konuk ettik. Sonrasında   Amerika’ya yerleşen sanatçı  1993 yılında tekrar ülkesine dönüyor ve bir müddet  AIDS ile mücadele ediyor. Son yıllarda  özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Serpil Barlas’la Kurdele” isimli programla adından uzun zaman söz edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı