Porsche ve Audi araç sahiplerine geri çağırma bildirimi!

Porsche, Taycan elektrikli araçlarında yaşanan kısa devre riski nedeniyle 27 bin aracı geri çağırdığını açıkladı. Yangın riski taşıyan bu modellerin sahiplerine Kasım ayı sonuna kadar bildirim yapılacak.

Dünyanın en lüks otomobil markalarından biri olan Porsche, elektrikli aracı Taycan'da yaşanan bir sorun nedeniyle 27 bin aracını geri çağırdığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, bu araçlarda yangın riski olduğu bildirildi.

KISA DEVRE RİSKİ NEDENİYLE GERİ ÇAĞIRMA

Alman otomotiv devi Porsche, 2019 ile 2024 yılları arasında üretilen bazı Taycan modellerinin batarya hücre blok modüllerinde kısa devre riski bulunduğunu belirtti. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu durumun güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Porsche, araç sahiplerine Kasım ayı sonuna kadar bilgilendirme yapacağını açıkladı.

ARAÇ SAHİPLERİNE YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRME ÇAĞRISI

Porsche, hangi araçların bu sorunla etkilendiğini tam olarak belirleyemediğini ifade ederken, Ekim 2019 ile Şubat 2024 tarihleri arasında üretilen Taycan modellerine sahip olan kullanıcıları yetkili servislere yönlendirdi.

AUDİ DE BENZER SORUNU DUYURDU

Ayrıca, Porsche'nin aynı platformu kullanan markası Audi, Taycan ile benzer bir batarya sorunu nedeniyle 6.499 adet E-tron GT ve RS model aracını geri çağıracağını açıkladı. Audi, bu sorunun LG Chem üretimi bataryalarda meydana geldiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.