Portekiz'de yangın felaketi durdurulamıyor! Ulusal yas ilan edildi

Portekiz, tarihinin en büyük orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Kuzey bölgelerinde 120 bin hektardan fazla alan kül olurken, 7 kişi hayatını kaybetti, 160 kişi yaralandı. Felaket durumu ilan edilen ülkede ulusal yas ve bayraklar yarıya indirildi.

Portekiz, ülke tarihinin en büyük orman yangınlarıyla karşı karşıya kalırken, başkent Lizbon'un 10 katı büyüklüğünde 120 bin hektardan fazla ormanlık alan kül oldu. Yangınlar, kuzey bölgelerini etkileyerek 7 can aldı ve yüzlerce insanı evsiz bıraktı. Ulusal yas ilan edildi ve felaket durumu duyuruldu.

Portekiz, ülke tarihinin en büyük orman yangınlarından birini yaşıyor. Şu ana kadar yanan alan, başkent Lizbon'un 10 katı büyüklüğünde, 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti. Yangınlar, özellikle kuzey bölgeleri etkiledi ve yapılan müdahaleler ile yağışların başlaması sayesinde kontrol altına alındı.

17 Eylül'de felaket durumu ilan edilen Portekiz'de bugün ulusal yas ilan edildi. Yangınlar sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 160 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Averio, Vila Real, Braga, Viseu ve Coimbra gibi kuzey bölgelerindeki bazı köyler tamamen yok oldu; yüzlerce kişi evsiz kaldı, binlerce araç kül oldu. Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hâlâ 30 civarında noktada sürdüğünü ancak kontrol altında olduğunu duyurdu. Bayraklar yarıya indirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.