Posco işçileri AKP binası önünde: Söke söke almaya geldik!

Kibar Holding ile Güney Koreli Posco grubunun ortak olduğu Kocaeli'deki çelik fabrikası Posco Assan'da Çalışma Bakanlığı'ndan yetki belgesini bekleyen işçilere kötü haber geldi. Bakanlıktan gönderilen belgede, toplu iş sözleşmesi...

Kibar Holding ile Güney Koreli Posco grubunun ortak olduğu Kocaeli'deki çelik fabrikası Posco Assan'da Çalışma Bakanlığı'ndan yetki belgesini bekleyen işçilere kötü haber geldi. Bakanlıktan gönderilen belgede, toplu iş sözleşmesi imzalamak için yeterli çoğunluğa varılmadığı belirtildi. 

Birleşik Metal-İş üyesi Posco Assan işçileri bu durumu protesto etmek için AKP'nin Kocaeli il başkanlığı binasına yürüdü. Burada protesto gösterisi yapan işçiler, "Çalışma Bakanlığı Posco Assan işçilerinin sendika yetkilerini hileli bir şekilde yetkisizliğe dönüştürdü" dediler. 

AKP Kocaeli il binası önündeki Posco Assan işçileri, sloganlarıyla Çalışma Bakanlığını uyardı. "Yetki hakkımız, söke söke alırız" ve "Gün gelecek, bu işçiler sizden hesap soracak" sloganı atan işçiler, patronları ve patronla işbirliği yapan Çalışma Bakanlığını protesto etti. 

Birleşik Metal-İş genel başkanı Adnan Serdaroğlu, "Bakanlık, Kibar Holding'in isteği doğrultusunda, yasaya aykırı bir şekilde bize yetkisizlik çıkarttı" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı