Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi

Fed Başkanı Powell ve Kanada Merkez Bankası Başkanı Macklem, ABD ve Kanada ekonomilerinin güçlü performansını ve enflasyondaki seyrin önemini vurguladı.

Fed Başkanı Powell ve Kanada Merkez Bankası Başkanı Macklem, ABD ve Kanada ekonomilerinin durumunu değerlendirdi. Powell, ekonominin güçlü performansını vurgularken, enflasyonun hedefe ulaşmada daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu belirtti. Macklem ise enflasyondaki düşüşün sürdürülebilirliğini aradıklarını ifade etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin geçen yılki performansının güçlü olduğunu vurguladı. Powell, Washington Forumu etkinliğinde yaptığı konuşmada, artan arzın büyümeyi, harcamaları ve istihdamı desteklediğini belirtti. Ancak, enflasyonun hedefin altında kaldığını ve daha fazla güvene ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Para politikasının gevşetilmesi için enflasyonun sürdürülebilir şekilde hedefe doğru ilerleyeceğine dair daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu ifade etti. Powell, iş gücü piyasasının daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini işaret ederek, işçilere ve işletmelere yönelik anketlerin, iş gücü piyasasının normalleştiğini gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, önemli bir veri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksinin mart ayında yıllık bazda çok az değiştiğini belirtti.Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem ise enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini belirterek, doğru yönde ilerlemeyi sürdürdüklerini söyledi. Ülkede yılın ilk çeyreğinde toparlanmaya başlayan büyümenin güçlü olduğunu ifade eden Macklem, büyümenin yıl boyunca devam edeceğini düşündüklerini aktardı. Enflasyondaki düşüşün sürdürülebilirliğine dair kanıt aradıklarını belirterek, ekonominin arz fazlası olduğu ve fiyat baskılarını hafiflettiği gerçeğini yansıttığını söyledi. Macklem, ekonominin gelecekteki seyrinin ve enflasyonun davranışının yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.Bu açıklamalar, ABD ve Kanada'nın ekonomik görünümü hakkında önemli bilgiler sunmakta ve ekonomik politikaların gelecekteki yönü hakkında ipuçları sağlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
Kriptoda güven artıracak dev adım: Yeni düzenlemeler yolda!
Merkez Bankası'nın rezervlerinde hızlı bir artış yaşanıyor!
2024 yılında Türk şirketleri dövizde borçlanmada rekoru kırdı: 10 milyar doların üzerine çıkıldı!