Powell'dan Enflasyon Açıklaması: “Hedefe İlerliyoruz”

Fed Başkanı Powell, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirtti. Ekonominin son yıllarda iyi performans gösterdiğini ve istihdam piyasasının dengelendiğini vurguladı. Ancak, faiz indirimi hakkında herhangi bir sinyal vermedi. Fed’in bir sonraki toplantısı 30-31 Temmuz’da.

Fed Başkanı Jerome Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğine dair güvenin arttığını ve bu yıl enflasyonun yavaşlamaya devam etmesini beklediklerini ifade etti. Ekonominin son yıllarda güçlü performans gösterdiğini ve istihdam piyasasının iyileştiğini vurguladı, ancak faiz indirimi konusunda bir sinyal vermedi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nde ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Powell, son enflasyon verilerine atıfta bulunarak, "İkinci çeyrekteki son üç enflasyon verisi, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğine dair güven oluşturdu" değerlendirmesini yaptı.

Powell, bu yıl enflasyonun yavaşlamaya devam etmesini beklediklerini belirterek, enflasyonun yüzde 2’lik hedefe sürdürülebilir biçimde düşeceğine dair daha fazla güven kazanana kadar beklemeleri gerektiğini yineledi. 

Ekonominin son birkaç yılda oldukça iyi performans gösterdiğini vurgulayan Powell, istihdam piyasasının daha iyi bir dengeye oturduğunu ifade etti. Ancak, faiz indirimi zamanlaması hakkında herhangi bir sinyal vermedi. Fed’in bir sonraki toplantısı 30-31 Temmuz’da yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.