Prof. Dr. Barış Doster: Abd, Kovid 19'un Kaynağının İzini Sürme Konusunu Siyasileştiriyor

Türk akademisyen, ABD'nin Kovid-19'un kaynağının izini sürme konusunu siyasileştirdiğini belirtirken, sözde "laboratuvar sızıntısı" teorisinin gerçek yada bilimsel bir temele dayanmadığını ifade etti.

Türk akademisyen, ABD'nin Kovid-19'un kaynağının izini sürme konusunu siyasileştirdiğini belirtirken, sözde "laboratuvar sızıntısı" teorisinin gerçek yada bilimsel bir temele dayanmadığını ifade etti.

SES (Türkçe): PROF. DR. BARIŞ DOSTER, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi:

"Diplomatik ölçekte, ekonomik ölçekte, politik ölçekte, ideolojik ve entelektüel ölçekte Çin'e saldırıları olan ABD, salgın hastalık söz mevzusu olduğunda da bunu fırsat bildi.

Bu yaklaşımını medya üstünden, akademi üstünden fikir kuruluşları üstünden, danışma kanallarıyla kısaca ABD'nin etkili olduğu tüm mecralarla devreye soktu ve bu durum ilk olarak ABD'nin bilimden ne kadar koptuğunu gösteriyor. İkinci olarak, ABD'nin gerçeklikten ne kadar koptuğunu gösteriyor. Üçüncü olarak da, ABD'nin Çin'den ne kadar korktuğunu ve Çin'i ötekileştirmek, Çin'i düşmanlaştırmak, Çin'i şeytanlaştırmak, Çin'i itibarsızlaştırmak için neleri göze aldığını gösteriyor.

Aklı ve bilimi önceleyen insanların ABD'nin bu biçim saçmalamalarına saygınlık edeceğini ve prim vereceğini düşünmüyorum."

Çin, ABD'den Kovid-19'un kaynağının izini sürme konusunda yapılan siyasi manipülasyonu derhal durdurmasını bir kez daha isterken, ülkedeki şüpheli erken vaka verilerini gönüllü olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile paylaşma çağrısı yaptı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor. (XHTV)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
Tarihi Taş Köprü Definecilerin Hedefinde: Şemdinli'de Kültürel Mirasa Zarar Verildi
Erdoğan'dan Muhalefete 1 Mayıs Tepkisi: Taksim'deki Dayatmalar Masum Değil!
Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu