Prof. Dr. Cihat Ünlü: Hekimler riski meslekleri almak istemiyorlar

"Bazı doktorlar hasta yakını tarafından darp edilebilme korkusuyla hata yapmaktan korkuyor ve riskli hastaları almıyorlar"

Doktora şiddet, hekimlerin riskli cerrahiden kaçışına neden oluyor. Bu yıl yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavında hekimlerin kadın doğum alanı tercihi alt sıralarda yer aldı. TAJEV ve Türk- Alman Jinekoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü: "Düşmesinin sebebi, hekimler riski meslekleri almak istemiyorlar. Komplikasyondan, hata yapmaktan korkuyorlar ve riskli hastaları almıyorlar. Çünkü riskli hastada bir komplikasyon olduğu zaman başına pek çok iş gelebilir, hasta yakını tarafından darp edilebilir hatta öldürülebilir. Bu nedenle riskli cerrahiden kaçış var. Bu çok çok tehlikeli bir olay" ifadelerimi kullandı.

TAJEV Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı Türk-Alman Jinekoloji Kongresi'nin 14'üncüsü 28 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Antalya Kundu'daki bir otelde düzenlendi.

"Hekimler riski meslekleri almak istemiyorlar"

Tıpta Uzmanlık Sınavlarında hekimlerin tercihleri konusunda görüşlerine yer veren Prof. Dr. Cihat Ünlü, bu yıl kadın doğum alanının en alt sıralarda yer aldığına işaret etti.

Ünlü, şunları söyledi: "Hiçbir yere giremeyen, hiçbir puanı yetmeyen hekimler, kadın doğumu tercih ettiler. Halbuki yıllar önce en üstteydi. Düşmesinin sebebi, hekimler riski meslekleri almak istemiyorlar. Komplikasyondan, hata yapmaktan korkuyorlar ve riskli hastaları almıyorlar. Çünkü riskli hastada bir komplikasyon olduğu zaman başına pek çok iş gelebilir, hasta yakını tarafından darp edilebilir hatta öldürülebilir.

Bütün bunları yaşadık ve yaşıyoruz. Bu nedenle riskli cerrahiden kaçış var. Halbuki bu çok çok tehlikeli bir olay. Burada devletin güvencesi lazım. Elbette ki biz bir hata yaptıysak bunun bir takım karşılıkları olabilir lakin sonuç itibariyle de siz bir kanser ameliyatı yapıyorsunuz ve hastada komplikasyon oluyor. Bu zaten beklenen bir şeydir, bunları da biz hastalarımıza izah ediyoruz. Burada toplumun bilinçlendirilmesi, ceza yasalarının çok aktif bir şekilde uygulanması, hekimin rahat ve serbestçe çalışması gerekiyor." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
Dökülen saçlarınızı geri kazanabileceğiniz o mucizevi tarif!
Dikkat Edilmezse Tehlikeli! Kan Sulandırıcı İlaç Kullananlara Kritik Uyarı!
Dünya Astım Günü: Solunum Yollarında Bilinçlenme ve Mücadele
Osmanlı Padişahlarının Sırrı Ortaya Çıktı! Bu Balı Yiyenler Hastalanmıyor!