Prof. Dr. Ercan'dan Çarpıcı Uyarılar: Mersin ve Adana'daki Gökdelenler Tehlike Saçıyor!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin ve Adana bölgelerinde inşa edilen yüksek katlı binaların depreme karşı büyük risk taşıdığını vurguladı. Ercan, acil rezonans ölçümü yapılması gerektiğini ve mevcut yapılaşmanın ciddi tehlikeler barındırdığını belirtti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin’in Mezitli ilçesindeki Soli Pompeipolis antik kentinde gerçekleştirdiği deprem ve kırık izi araştırmalarının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, eski şehrin Mersin'deki mevcut sarsıntılardan değil, uzak odaklı başka bir sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabileceğini belirtti.

"REZONANS ÖLÇÜMÜ ACİL"

Ercan, bölgedeki 16-21 katlı tüm yapılarda acilen rezonans ölçümü yapılması gerektiğini ifade ederek, "Durum çok önemli," dedi. Ayrıca, Mersin’deki yapılaşmaya dikkat çekerek, yüksek katlı binaların jeofizik ve jeoloji gerçeklerine meydan okuduğunu belirtti. Ercan, yer-yapı denetim kuruluşlarına, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çevre Bakanlığı’na seslenerek, "Siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık insan yaşamına," ifadelerini kullandı.

"BU BİR İNTİHARDIR!"

Mersin ve Adana’daki yapıların, deprem bilimi ve jeofizik gerçeklere aykırı olarak, sulu ve gevşek toprakta yalıtımsız inşa edildiğini vurgulayan Ercan, bu yapılaşmanın durdurulması gerektiğini belirtti. "Bu yapılaşma suçuna dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil," diyerek tepkisini dile getirdi.

Ercan, ayrıca Mersin ile Adana’daki inşaatçıların deprem bilimi ile jeofizik ve statik gerçeklere aykırı inşaatlar yaptığını belirtti. "Bu binalar, büyük bir felakete davetiye çıkarıyor," uyarısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.