Prof. Dr. Naci Görür O Bölge İçin Dikkat Çekti: "Deprem Riski Yüksek!"

Kütahya’nın büyüyen yapılaşmasında deprem riski konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesinin önemine dikkat çekti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’nın hızla gelişen bir şehir olarak, yapılaşma süreçlerinde deprem riskinin göz önünde bulundurulmasının kritik olduğunu belirtti. Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" adlı etkinlikte konuşan Görür, depreme dayanıklı yapılar inşa etmenin aciliyetine vurgu yaptı.

Kütahya'nın tarihsel olarak büyük depremlerle yüzleştiğini hatırlatan Görür, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde depreme dair farkındalık oluşturmak için yaptığı çalışmalara devam ettiğini ifade etti. Kütahya'nın iki farklı fay sistemi arasında yer aldığını belirten Görür, bu bölgedeki diri fayların büyük depremler üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Görür, "Kütahya bir deprem kenti. Geçmişte burada 7 ve üzeri büyüklükte depremler yaşandı. Özellikle doğudaki doğrultu atımlı faylar ile batıdaki graben ve horst yapılarının etkin olduğu bir bölgede, bu tehlikeye karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Görür, Kütahya'nın depremselliği konusunda daha fazla bilinçlendirme çalışması yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Bu konuda halkı bilgilendirmek ve can kayıplarını önlemek için tüm Anadolu’yu dolaşarak uyarılarda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın deprem potansiyeli ve bu riskle mücadelede alınması gereken önlemler konusunda, uzmanların daha fazla dikkat çekmesi gerektiği aşikar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.