Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı uyarı: "Bir gece uyandığımız zaman 7 üzerinde deprem olabilir"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konferansta konuşan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu belirterek, "Herhangi bir yerinde 7 veya üzerinde bir deprem olması işten değil" uyarısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin deprem riskine dikkat çekti. Uzman, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileride deprem üretecek nitelikte" ifadeleriyle önemli uyarılarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN DEPREM GERÇEĞİ: HER AN BÜYÜK BİR SARSINTI MÜMKÜN

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin gece uyandığında 7 veya üzerinde büyük bir depremle sarsılabileceği uyarısında bulunarak, ülkemizin deprem üretebilecek bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileride deprem üretecek özellikte. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten değil" dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN PLAKET ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından ödüllendirilen Prof. Dr. Naci Görür, konuşmasında deprem gerçeğini anlatarak, toplumun bu gerçekle yüzleşmesinin önemine vurgu yaptı.

Uzman, depremle baş etmenin temelinde halkın tutumu ve yönetim stratejilerinin bulunduğunu belirtti. Deprem tehdidini belirlemenin yanı sıra, kentlerin depremle başa çıkma stratejilerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

KENT YÖNETİMİNE TAVSİYELER: TEHDİT EDEN UNSURLARI BELİRLEYİN VE ARAŞTIRIN

Prof. Dr. Naci Görür, yerel yönetimlere ve merkezi yönetimlere önemli tavsiyelerde bulunarak, kentlerin tehdit eden unsurları belirlemesi, fay sistemlerini araştırması ve kent bileşenlerini göz önünde bulundurması gerektiğini vurguladı. Bu adımların atılması durumunda, depremin minimum zararla atlatılabileceğini belirtti.



Görür, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Deprem meydana geldiği zaman gündeme gelen bir doğa vakası. Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileride deprem üretecek özellikte. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten değil. Deprem işini bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Çözüm için önemli olan halkın tutumu ve davranışı. Mülkün sahibi sizsiniz. Bu toplantıda yerel yönetimlere ve merkezi yönetime de bazı tavsiyelerde bulunacağım. Bulunduğunuz kenti yönetirken önce o kenti tehdit eden, kente zarar verecek tehlikeyi belirleyin. O kenti tehdit eden fay sistemini araştırın. O düşmanın tüm özelliklerini bilmek zorundayız. Kentin bileşenleri halk, alt yapı, yapı stoku, ekosistem, çevre ve ekonomi… Bunlar yapıldığı takdirde kente deprem uğrasa bile minimum zararla atlatılır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!