Prof. Dr. Naci Görür'ün Kahramanmaraş Depremi Açıklaması: Harita Üzerinden Anlattı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 09.31’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, çevre iller başta olmak üzere geniş bir bölgede hissedildi. Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi kentlerde de etkisini gösteren sarsıntı, vatandaşlar arasında büyük bir endişeye yol açtı.

Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak belirlendi. Deprem, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Adıyaman gibi illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş’taki depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Görür, yaptığı paylaşımda depremin artçı bir sarsıntı olduğunu belirterek, "Olması beklenen bir artçı deprem. Bunun devamında da artçı sarsıntılar olabilir. Çürük binalardan uzak durun" şeklinde uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

"Kahramanmaraş, Ördektepe/Pazarcık bölgesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Deprem, Sakçagöz fay segmentinin kuzey devamında ve muhtemelen Narlı Segmenti üzerinde meydana geldi. Bu tür depremler beklenen artçılardır ve devamında da benzer sarsıntılar olabilir. Çürük ve eski binalardan uzak durmanız önemlidir."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.