Prof. Dr. Orhan Tatar: “ Marmara kıyılarında tsunami gözlem istasyonlarımız var”

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, tarihsel depremlerin Marmara bölgesinde tsunamilere neden olduğunu belirterek, olası Marmara depreminde de tsunaminin beklendiğini vurguladı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, tarihsel depremlerin Marmara bölgesinde tsunamilere neden olduğunu belirterek, olası Marmara depreminde de tsunaminin beklendiğini vurguladı.

BİLİM İNSANLARI AFAD'DA BULUŞTU

Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılında, AFAD'da bilim insanları bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi. Deprem bilimi, jeoloji ve yapı bilimi alanlarından akademisyenlerin katıldığı bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

TSUNAMİ RİSKİNE KARŞI TEDBİRLER ALINIYOR

Prof. Dr. Orhan Tatar, Marmara kıyılarında tsunami riskine karşı alınan tedbirleri açıkladı. Bölgede bulunan tsunami gözlem istasyonlarıyla yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, bu tedbirlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağını öngörerek emekler yapılıyor. Marmara ve diğer kıyılarda tsunami gözlem istasyonlarımız var. Bu önemli bir çalışma. Çok fazla çalışma var fakat bu tarz şeyleri daha da artırtmamız gerekir." dedi.

AFAD’IN HEDEFİ: 100 BİN KURTARMA PERSONELİ

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde AFAD'ın hedefi, arama kurtarma çalışanı sayısını 100 bine çıkarmak. Şu anda 2 bin 300 arama kurtarma çalışanına sahip olan AFAD, bu sayıyı artırarak daha etkin bir mücadele için çalışmalarını sürdürüyor.

Tatar, şu şekilde devam etti: "Bu önemli bir hedef. Şu an AFAD’ın kendi bünyesinde 2 bin 300 civarında arama kurtarma çalışanı var. Bu rakam yakın zamanda 3 bin daha eklendiğinde 4 bin 500, 5 bin civarına çıkacak. Bu önemli fakat bizim muhakkak sivil toplum kuruluşlarımızın, devletin kamu kurumlarının bünyesinde de ‘hazır kıta’ diyebileceğimiz arama kurtarma ekiplerinin de yetiştirilmesi, ekipman ve donanımlarının hazır hale getirilmesi büyük önem taşıyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜİK Raporu: Türkiye'de Doğurganlık Hızı Tarihi Düşüşle 1,51'e Geriledi
Antalya Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı da Dahil 12 Sanık Yargılanacak
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Sert Açıklama: Terör ve Suç Örgütleriyle İş Birliği Yapanlar Hedefte
Öğretmenlerin Öğrenci Mahremiyetine İlişkin İhlallerine Sıkı Tedbirler Geliyor!
Mülakat kalkıyor mu: Milyonlarca kişinin beklediği kararı Bakan açıkladı!