Prof. Dr. Osman EROL

Prof. Dr. Osman Erol, bitki evrimi ve sistematiği alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Geofitler üzerine yaptığı araştırmalarla uluslararası alanda tanınmaktadır. İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaparken, bitki portreleri oluşturma ve egzotik balık üretimine ilgi duymaktadır

Prof. Dr. Osman Erol, 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Doğaya olan ilgisi çocukluk yıllarından itibaren şekillenen Erol, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne adım attı.

 

Bitki sistematiği ve evrimi konusundaki merakı, onu özellikle soğanlı bitkiler (geofitler) üzerine yoğunlaşmaya sevk etti. 2000 yılında çiğdem türleri üzerine yaptığı araştırmalarla bilim doktoru unvanını kazanan Prof. Dr. Osman Erol, bu alanlarda birçok uluslararası makale ve araştırma yayımlayarak akademik çevrelerde tanınan bir isim haline geldi.

 

Bitki evrimi üzerine yürüttüğü bilimsel çalışmalarına aktif olarak devam eden Erol, saha çalışmalarına katılmayı ve doğayla iç içe olmayı sürdürüyor. Akademik başarısının yanı sıra, bileşik görüntü tekniği kullanarak bitki portreleri oluşturma, bitki yetiştiriciliği ve egzotik balıkların üretimi gibi hobi alanlarıyla da ilgilenmektedir.

 

Halen İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Osman Erol, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Herbaryumu’nun küratörlüğünü de üstlenmiştir. Bu görevlerinde hem bilimsel çalışmalarına yön vermekte hem de bitki sistematiği ve evrimi konularında yeni nesillere rehberlik etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.