Prof. Dr. Özgür Demirtaş küçük yatırımcıları uyardı

Prof. Özgür Demirtaş, geçen hafta çok konuşulan, Reddit sosyal medya platformu üzerinden örgütlenip GameStop firmasının hisse senetlerini satın alan yatırımcıların hisse fiyatını anormal derecede yükseltmesini konuştu.

 

Özgür Demirtaş, "Böylesine bir acayipliği daha önce görmemiştim. En azından bu boyutta görmemiştim" açıklamasını yaptı. Demirtaş, "Bu işin sonunda olan yine küçük yatırımcılara olacak, çok ciddi paralar kaybedebilirler" dedi. Özgür Demirtaş Youtube kanalından yaptığı değerlendirmede,

GameStop olayını 'Finans piyasalarında anarşi' olarak yorumlayarak, "Elbette ki ben de büyük firmaların yaptığı katakullileri biliyorum. Bir parça bu olaydan mutlu olmuşluğum da var. Ama ben bilim insanıyım, tam olarak öyle değil. Burada fakirlerin zenginlere karşı bir zaferi söz konusu değil, alakası bile yok" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Reddit'teki Wallstreetbets sayfasında onlarca yatırım yapan insanın çoğu zaten anarşizmi savunuyorlar. Burada şunu görüyoruz, birtakım fonlar para kaybederken, birtakım fonlar da para kazanıyor. Burada sadece küçük yatırımcılar kazanıyor, büyükler de kaybediyor diye bir şey yok. Kazananların arasında da çok büyük olanlar var. Dolayısıyla çok net bir isim yok" dedi. İşin sonunda kaybedenin yine küçük yatırımcılar olacağını savunan Demirtaş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyararak "Ben size bir tavsiye vereyim, bu işin sonunda olan yine küçük yatırımcılara olacak. Çok ciddi paralar kaybedebilirler. Sistemde kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmadığı için bu tür sistemlere girmek riskli olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Altın borcu olanlar için korkutucu bir uyarı geldi! ABD'li dev banka tahminlerini paylaştı
Enflasyonun İkinci Dalgası: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?
5 Mayıs 2024 Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatları