Prof. Ercüment Ovalı, aşı üretim hazırlıklarından fotoğraf paylaştı

Koronavirüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı üretimi için son hazırlıkları yaptıklarını ve virüs kapmamak için çalışma ekibindekilerin tek tek...

Koronavirüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı üretimi için son hazırlıkları yaptıklarını ve virüs kapmamak için çalışma ekibindekilerin tek tek çalıştığını duyurdu.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsün tedavisi üzerinde çalışan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, geçtiğimiz günlerde tedavi yönteminin onaylandığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aşı üretimi için son hazırlıkları yaptıklarını ve virüs kapmamak için çalışma ekibindekilerin tek tek çalıştığını duyurdu. Ovalı paylaşımında şöyle dedi: "Aşı üretimi için son hazırlıklarımızı yaptık ve içeri girdik. @YurtseverBulut, @Gözde, @utkuseyis , Derya, Recai, Mülazım ile. Risk nedeniyle bu hafta sadece ben çalışacağım. Sonra yerini kavramlarıma bırakacağım. Ve 23.00 da ancak karantina alanımıza geri dönebildik."

Ovalı'nın Twitter paylaşımı:

ERCÜMENT OVALI KİMDİR?

Laboratuvarda bir süredir ekibi ile birlikte koronavirüse karşı tedavi çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, vatandaşların merak ettiği isim oldu. Acıbadem Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarı sorumlusu Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, koronavirüse tedavisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Peki, Ercüment Ovalı kimdir?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, basında yer alan haberlerin ardından merak edilen kişiler arasında yer aldı. Koronavirüs tedavi çalışmaları hakkında söyledikleri dikkat çeken Ercüment Ovalı'nın kariyeri araştırma konusu oldu. İşte, Ercüment Ovalı hakkında merak edilenler.

1961’de Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniveristesi Tıp fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi'nde, İç hastalıkları ihtisasını aynı üniversitede 1991'de Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı.

Öğretim üyeliği hayatına 1992 KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994’de Doçent 1999 da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yaparken 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon kanı bankası Mesul Müdürü oldu. 59’u yurt dışı makale olmak üzere 370 den fazla yayına sahip olup, yurt dışı yayınlarının citation oranı 2.5 dir.

Son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik iliği nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü. Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.

2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonrada bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip ilk mesul müdür olarak Mezenkimal kökhücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.

1 Aralık 2010 dan bu yana da Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmakta ve Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.

Yaptığı önemli çalışmalar arasında , yarı uyumlu nakillerde TCR alfa beta seleksiyonuna ilave olarak APC deplesyonu ile nakil mortalitesi ve komplikasyonlarında 19 hastalık bir seride %50 azalmaya neden olduğunu göstermesi olup bu çalışması devam etmektedir.

Devam eden diğer önemli çalışması ise dünyada ilk kez DMD hastada allogeneik umblikal kord mezenkimal kök hücreleri ile sağlıklı distrofin geninin nakledilebileceğini gösterdiği araştırmasıdır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.