Prolaktin Hormonu Nedir?

Prolaktin Hormonu: Doğurganlık ve Cinsel Sağlık Üzerinde Etkili! Yüksek seviyeler adet düzensizliklerine, kısırlığa neden olabilir. Kadınlarda süt üretimini arttırırken, erkeklerde libido kaybına yol açabilir.

PROLAKTIN HORMONU, DOĞURGANLIK VE CINSEL SAĞLIK ÜZERINDE KRITIK BIR ROL OYNAR. KADINLARDA SÜT ÜRETIMINI ARTTIRIRKEN, YÜKSEK SEVIYELER ADET DÜZENSIZLIKLERI VE KISIRLIK GIBI SORUNLARA YOL AÇABILIR. ERKEKLERDE ISE LIBIDO KAYBI VE CINSEL IŞLEV BOZUKLUKLARINA NEDEN OLABILIR.

Prolaktin hormonu, hipofiz bezinde üretilen ve meme dokusunu büyütüp süt üretimini uyaran bir hormondur. Kadınlarda gebelik ve emzirme sürecinde önemli rol oynar. Yüksek prolaktin seviyeleri adet döngüsünü etkileyebilir ve hatta kısırlığa neden olabilir. Erkeklerde ise testosteron seviyelerini düzenler ve sperm üretimini etkileyebilir. Yüksek prolaktin seviyeleri erkeklerde libido kaybına ve cinsel işlev bozukluklarına yol açabilir. Hiperprolaktinemi adı verilen durumda ise prolaktin seviyeleri normalden yüksektir ve adet düzensizlikleri, süt salgılanması olmamasına rağmen süt kanallarında süt birikimi gibi sorunlara neden olabilir. Bunun yanı sıra, yüksek prolaktin seviyeleri depresyon, anksiyete ve stres gibi psikolojik etkilerle ilişkilendirilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yılmaz Morgül'ün 'Ateşe Düştüm' yorumu silindi! 'Mert Demir çok kibirli biri'!
Kavanoz Kokuları Tarihe Karışıyor: Yenilikçi Çözüm Gazete Kağıdında!
11 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Meteoroloji'den İstanbul da dahil 29 ile sarı kodlu uyarı
Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı