Propaganda bitmedi: Bana Alabed hatıralarını yazacak

Suriye Ordusu tarafından Doğu Halep'teki cihatçıları temizlemeye yönelik yapılan operasyonlar sırasında Twitter üzerinden iyi bir İngilizce'yle izlenimlerini yazan 7 yaşındaki Bana Alabed, Suriye'deki hatıralarını yazmaya başladığını...

Suriye Ordusu tarafından Doğu Halep'teki cihatçıları temizlemeye yönelik yapılan operasyonlar sırasında Twitter üzerinden iyi bir İngilizce'yle izlenimlerini yazan 7 yaşındaki Bana Alabed, Suriye'deki hatıralarını yazmaya başladığını açıkladı.

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşınan ve Erdoğan tarafından da misafir edilen Bana Alabed, Eylül ayında yayımlanacak "Sevgili Dünya" adlı kitabında deneyimlerini ve Türkiye'deki uyum sürecini yazacak.

Twitter'da attığı twitlerle batı medyasında gündeme oturan Alabed, kısa sürede kara propaganda suçlamaları ile karşı karşıya kalmıştı. İyi derecede İngilizce bilen biri tarafından atıldığı aşikar olan twitler için daha sonradan "Bana'nın söyleyip annesinin yazdığı" iddia edilmişti. Yine İngilizce olarak çıkacak kitabın ise asıl yazarının kim olacağı akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Doğu Halep'teki tahliyeler sırasında bölgeye giden ABD'li aktris Carla Ortiz, bölgede internet ve elektriğin kısıtlı olduğunu vurgulamış ve Bana'nın twitleri hakkında "Bunu söylediğim için üzgünüm fakat ben Halep'teydim. Onun Halep'te bulunduğunu zannetmiyorum. Bana onun gerçek görüntülerini gösterin, ben de inanayım." demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"
AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda
Güney Afrika'da İnşaat Faciası: 5 İşçi Öldü, 21 Yaralı, 49 İşçi Kayıp
Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Gösterilerine Polis Müdahalesi: 125 Gözaltı!
ABD'de Kilisede Papaz Suikast Girişimine Uğradı: Silah Tutukluk Yaptı