Prototipi İtalya'dan getirtilen 'Yerli otomobil' tanıtımında Erdoğan’ı kızdıran detay

Prototipi İtalya’dan getirilen yerli otomobil, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gebze'deki katılımı ile tanıtıldı. Yerli otomobil tanıtıldığı törende ...

Prototipi İtalya’dan getirilen yerli otomobil, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gebze'deki katılımı ile tanıtıldı. Yerli otomobil tanıtıldığı törende "Made in Turkey" yazısına çıkışan görevlilere zor anlar yaşattı.

Prototipi İtalya’dan getirilen yerli otomobil, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gebze'deki katılımı ile tanıtıldı. Yerli otomobilin tasarımının İtalya merkezli Pininfarina şirketine ait olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Yerli otomobilin de tasarımcısı olduğu iddia edilen Pininfarina şirketinin 2017'de çizmiş olduğu Hybrid Kinetic K750 modeli ile Türkiye'nin yerli otomobili arasındaki benzerlik dikkat çekiyordu. TOGG tasarım ile ilgili bilgiyi resmi olarak açıklamasa da kamuoyunda bu görüş hakim.

Tanıtım da Erdoğan'ın hoşuna gitmeyen detay

Tanıtım töreninde ekranda "Made in Turkey" yazmasına bozulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazının "Made in Türkiye" şeklinde değiştirilmesini istedi. Bunun üzerine sunucu duruma müdahale ederek Erdoğan'ın talebi üzerine yazının değiştirilmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı