PS oyunları için büyük yenilik

Geleneksel oyun tarzının günden güne popülaritesini kaybetmeye başlaması, oyun sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Sony PlayStation’ı da harekete geçirdi.

 SonyPlayStation, canlı hizmet oyunları pazarında yer edinmeye karar vermiş gibi görünüyor. Bu şirketin PlayStation için özel oyunları genellikle en iyi hikaye odaklı oyunlar olarak bilinir ve söylentilere göre şirket, yeni bir marka ile canlı hizmet oyunları alanında boy göstermeyi düşünüyor.

PlayStation konsolu, birçok tek oyunculu kampanya oyunuyla geniş bir oyuncu kitlesine hitap eder. Bu oyunlar arasında God of War, Horizon serisi, The Last of Us gibi oyunlar bulunuyor. Ancak, şirketin şimdi de birçok firmanın başarıyla kullanmış olduğu canlı hizmet modeliyle genişleme planları olduğu anlaşılıyor. Bu modeldeki oyunlar, esas olarak internet bağlantısıyla çalışır ve genellikle çok oyunculu öğeler sunar.

PlayStation oyunları için dev adım

Bu tür oyunlar genellikle ücretsiz oynanabilir ve çoğunlukla kozmetik öğelerin veya diğer ücretli indirilebilir içeriklerin satışından gelir elde ederler. Bu modelin başarısının nedenlerinden biri, bir stüdyonun bir oyun geliştirip oyuncu kitlesini elinde tutabilmek için sunulan içeriği sürekli güncellemesi gerekliliğidir. Bu bağlamda, Epic Games’in Fortnite ve Bungie’nin Destiny serisi başarılı örnekler arasında yer alır. Şimdilerde ise, Sony’nin kendi formülünde bazı değişiklikler yapmayı planladığı görülüyor. Kısa bir süre önce duyurulan bir diğer önemli nokta, şirketin PS5’ten faydalanarak yeni bir taşınabilir oyun akışı cihazını piyasaya sürmeyi düşündüğüdür.

Geçmişte, şirketin oyunlarının %88’i geleneksel modeli izlerken, sadece %12’si canlı hizmet oyunlarıydı. Ancak, kısa bir süre önce açıklanan yatırım stratejisi, bu oranın sırasıyla %40 ve %60’a çıkacağını belirtiyor. Yani, canlı hizmet modeline daha fazla önem verilecek. Ayrıca, bu hamle için yeni bir marka başlatmayı da planlıyorlar ve “PlayStation Stüdyoları’ndan birkaç yeni yaratımı” yakında göreceğimizi vaat ediyorlar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!