PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'nda Türkiye'nin posta sektöründeki rolünü vurguladı. Forumda, UPU’nun 2026-2029 stratejileri, küresel iş birliği ve teknolojik yenilikler ele alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya'dan posta hizmetleri sektörünün üst düzey lider ve paydaşlarını bir araya getiren UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'na katıldı. Bakan Uraloğlu, forumda yaptığı konuşmada, Evrensel Posta Birliği'nin (UPU) 9 Ekim 1874'te kurulduğunu hatırlatarak, "1840 yılından bu yana köklü bir geçmişe ve güçlü bir kurumsal yapıya sahip olan Posta ve Telgraf Teşkilatımız, artık ikinci yüzyılını yaklaşıyor. Posta ve Telgraf Teşkilatımız, UPU'nun kurucu üyelerinden biri olarak her dönemde yakın iş birliği içinde olmuştur." dedi.

"ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR SEKTÖRÜN YOLUNU AÇACAĞIZ"

Uraloğlu, Türkiye'nin UPU başkanlığını üstlendiği "İstanbul Dönemi"nin PTT ve Türkiye için başarılı bir dönem olarak tarihe geçtiğini belirtti. "O dönemde edindiğimiz bilgi ve tecrübeler, PTT’nin UPU içindeki rolünün artmasına da vesile oldu. Bu forumda, UPU’nun küresel posta ağı oluşturma ve geliştirme sürecindeki rolü ile küresel iş birliğini sağlamak için atılması gereken adımları ele alarak, çok daha güçlü bir posta sektörünün yolunu açacağız." ifadelerini kullandı.

"DUBAİ STRATEJİSİNİ ŞEKİLLENDİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Uraloğlu, forumda UPU’nun 2026-2029 dönemi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacaklarını belirterek, üç ana temayı masaya yatıracaklarını ifade etti: Küresel bağlantı ve iş birliğini geliştirmek, küresel posta ekosisteminde yenilikler yapmak ve gelişmiş iş birliği kanalıyla posta gelişimini desteklemek. "Bu şekilde, Dubai’deki stratejileri şekillendirmeye başlayacağız." dedi.

"ANKARA'DAN DUBAİ'YE YOL HARİTASI ÇIKARACAĞIZ"

Forumda ele alınacak konular arasında temel politika ve düzenleyici zorluklar, küresel posta pazarında verimliliğin artırılması, sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimizasyonu, gelişmiş platformlarda iş birliği ve yenilik teşviki gibi önemli mevzular yer alacak. "Teknolojik gelişmelerden ve müşteri odaklı yaklaşımlardan nasıl yararlanabileceğimiz, posta hizmetlerinin çeşitlendirilmesinde etkili stratejiler, dijital çağdaki posta hizmetlerine katkılar ve kapsayıcılığın nasıl teşvik edileceği gibi konuları ele alarak, Ankara'dan Dubai'ye bir yol haritası çıkaracağız." dedi.

"PTT, 1.347 NOKTAYA HİZMET GÖTÜRÜYOR"

Uraloğlu, PTT’nin 184 yıllık geçmişiyle birçok alanda hizmet sunduğunu belirtti. "PTT, 3 bin 655 işyeri ve 38 bin 874 çalışanıyla birçok uluslararası başarıya imza atmaktadır. 1.347 noktada hizmet sunmakta, banka ATM’sinin olmadığı yerlerde ise 68 adet PTTMATİK ile hizmet vermektedir. UPU’daki 26. dönem başkanlığı, PTT’nin küresel bir oyuncu olma kararlılığını kuvvetlendirmiştir." dedi.

"210'DAN FAZLA NOKTAYA GÖNDERİM SAĞLANIYOR"

Uraloğlu, PTT’nin uluslararası posta ve kargo gönderimi yaptığı 210’dan fazla noktayı vurguladı ve Türkiye’nin dünya ekonomisinde ilk 10’a girmeyi hedeflediğini belirtti. "Bu hedefe bilim, teknoloji ve dijitalleşme ile ulaşabileceğimiz açıktır. Tüm dünya olarak posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojiyi teşvik etmenin yollarını aramalıyız." dedi.

"FORUMUN YARARLARI OLACAK"

Son olarak, forumun tüm dünya posta hizmetleri için önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Bakan Uraloğlu, forumun başarılı geçmesini temenni ederek, "Türkiye, 6 Şubat 2023'te büyük depremler yaşadı. Bu dönemde PTT, gerekli hizmetleri sağladı. Tüm posta teşkilatımıza teşekkür ediyorum ve kimseye böyle bir afet yaşatmamasını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.