Putin, Çin’in Kuşak ve Yol Forumu’na katılacak

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i 2019’da ikincisi yapılacak Kuşak ve Yol Forumu’na davet etti. Çin Dışişleri''nden yapılan açıklamada Putin’in daveti ‘hemen ve memnuniyetle’ kabul ettiği ifade edildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Rusya’da düzenlenen ekonomi forumuna katılan Devlet Başkanı Şi Cinping’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i 2019’da ikincisi düzenlenecek olan Kuşak ve Yol Projesi Uluslararası İşbirliği Forumu’na davet ettiğini açıkladı. Çin Dışişleri açıklamasında Putin’in daveti “hemen ve memnuniyetle” kabul ettiği ifade edildi.

TASS haber ajansına göre Kremlin, henüz Putin’in Çin’e ziyaretini doğrulamadı.

Çin’in 'Bir Kuşak, Bir Yol' diye de bilinen projesi, Şi Cinping tarafından 2013 yılı sonunda Orta Asya ve Güney Asya ülkelerine gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sırasında duyurulmuştu. Bu proje bağlamında Çin, Güneydoğu Asya, Orta Asya, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika'yı yeni bir ticaret ağıyla birbirine ve kendine bağlamayı planlıyor. Bu proje için ilk Uluslararası İşbirliği Forumu ise 2017 yılının Mayıs ayında Pekin’de yapılmıştı. Foruma 29 ülkeden devlet başkanı katılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti