Putin: Katili kimin yönlendirdiğini bilmek istiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, büyükelçinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattıklarını ve Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Putin, televizyondan yayınlanan açıklamasında, "Bu cinayet, bir provokasyondur ve...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, büyükelçinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattıklarını ve Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Putin, televizyondan yayınlanan açıklamasında, "Bu cinayet, bir provokasyondur ve Türkiye-Rusya ilişkileri ile Suriye'deki barış sürecini bozmayı hedeflemektedir" dedi.

Rus lider, saldırganı kimin yönlendirdiğini bilmek istediklerini de sözüne ekledi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesinin alçakça olduğunu ifade eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile bir araya gelen Putin, "Türkiye'den trajik bir haber geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadyeviç Karlov alçakça öldürüldü" dedi.

Putin, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi'nin öldürülmesinin Türkiye'yle iyi ilişkileri ve Suriye'deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti. 

RUS BÜYÜKELÇİNİN VURULMA ANI

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Azerbaycan ve Ermenistan: Almatı'da Barış Görüşmesi
Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
Açlık Krizi ve Çatışma: AB Yetkilisi Gazze'deki Acil Durumu Gündeme Taşıyor
Blinken ve Romney, İsrail Zorlukları ve TikTok'un Kaderini Tartıştı
ABD Mühimmatı Kullanılan İsrail Saldırısı: 7 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti