Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a otomobil hediye etti

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Jong Un'a "özel kişisel ilişkilerini" belirtmek için bir otomobil armağan etti. Aracın markası ve modeli açıklanmadı.

Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a özel bir jest olarak bir otomobil hediye ettiği bildirildi. The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Putin ve Kim, 2023 Eylül'ünde Rusya'da yapılan bir silah anlaşması görüşmesinin ardından son aylarda ilişkilerini derinleştirdi.

KCNA, 18 Şubat'ta Rus heyetinin Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong dahil üst düzey yetkililere Rus yapımı bir otomobil hediye ettiğini iddia etti.

PUTİN'İN HEDİYESİ BM YAPTIRIMLARI İHLALİ

Otomobilin markası ve modeli belirtilmezken, aracın Kim Jong Un'un kişisel kullanımı için tasarlandığı vurgulandı. KCNA, "Kim Yo Jong, bu hediyeyle Kuzey Kore ve Rusya liderleri arasındaki özel kişisel ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirterek, Kim Jong Un'un Putin'e teşekkürlerini iletti" ifadelerini kullandı.

Ancak Putin'in hediyesi, Birleşmiş Milletler yaptırımlarına göre Kuzey Kore'ye lüks malların transferini yasaklayan bir ihlal olarak değerlendirilebilir.

Kim Jong Un daha önce lüks otomobilleri tercih etmesiyle tanınıyor ve Rolls-Royce ve Mercedes-Maybach Pullman Guard gibi yüksek fiyatlı araçlarla seyahat ettiği biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti