Putin, Rus vatandaşlarının kripto varlıklarını öğrenmek istiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya vatandaşlarını, kripto varlıklarını açıklamaya zorlayacak yeni bir sistem talep etti.

INC-News’e göre başkan, Çalışma Bakanlığı ve Merkez Bankası’nı bilgilendirdikten sonra, Rusya Maliye Bakanlığı’nın başkanlık ettiği ortak bir rapor aracılığıyla tüm bilgileri toplamayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan “2021-2024 Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Planı Hakkında” kararnamesi uyarınca, 15 Kasım’a kadar Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası’nın dijital varlıkların mülkiyetiyle ilgili bilgilerin doğrulanması prosedürüne ilişkin olarak teklif sunması bekleniyor.

Bakanlar Teklif Hazırlayacak

Hukuki bilgi portalında yayınlanan resmî belgede şu ifadeler yer aldı:

“Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası’nın katılımıyla, dijital finansal varlıkların, diğer dijital hakların ve dijital para biriminin mülkiyeti hakkındaki bilgilerin doğruluğunu ve eksiksizliğini doğrulama prosedürü hakkında teklifler hazırlamalıdır. Yürütme sonuçlarına ilişkin rapor 15 Kasım’a kadar teslim edilmelidir.”

20 Eylül 2023’e kadar, departmanlara dijital finansal varlıkların mülkiyeti, diğer dijital haklar, dijital para birimi ve satın alma maliyetleri üzerindeki kontrol hakkında bilgi sağlama uygulamasını incelemeleri ve özetlemeleri için talimat verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp