Putin, “Savaşın Kuralları Artık Geçersiz” Dedi! Cehenneme Çevirme Planı Açıklandı

Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik Ukrayna'nın işgal girişimi sonrası Vladimir Putin, barış görüşmelerine kapıları kapatıp savaşın süreceğini duyurdu. "Cehenneme çevireceğiz" dedi.

Rusya merkezli yayın organı Poyasnitelnaya Zapiska'nın Kremlin kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine başlattığı karşı işgal girişimi nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "tüm barış olasılıklarının ortadan kalktığını" kabinesine iletti. Putin, "Ukrayna yok edilene kadar savaşacağız ve cehenneme çevireceğiz" diyerek savaş kararlılığını açıkladı.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KAPILAR KAPANDI

Kremlin kaynaklarına göre, Putin bu kararı 25 Eylül'de yapılan Rusya Başkanlık Devlet Konseyi toplantısında aldı. Daha önce Batılı ülkelerin uzun menzilli silahlarının Rus topraklarında kullanılmasına izin vermemeyi uman Putin, Kiev'in Rus topraklarına saldırmasının ardından öfkesini daha da artırdı. Artık barış müzakerelerine kapıyı kapatan Putin, "Ukrayna devletinin yok edileceğini" kabinesine bildirdi.

ALMANYA VE ÇEK CUMHURİYETİ'NDEN ARABULUCULUK ÇABALARI

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, barış için arabuluculuk yapmaya çalışsalar da Rusya bu önerilere yanıt vermiyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler’in Rusya’yı barışa zorlamasını talep ederken, Rusya nükleer silah kullanım doktrinini esneterek savunma bütçesini Soğuk Savaş dönemindeki seviyesine çıkarma kararı aldı.

ATEŞKES UMUTLARI SONA ERDİ

Kremlin, savaş stratejisini daha önce Kiev'in tepkilerine göre belirlemişti. Ancak Kursk saldırısıyla birlikte ateşkes kapıları kapandı. Kremlin kaynakları, Putin’in "savaşın tüm kuralları artık yürürlükten kalktı" ifadesini kullandığını ve "Ukrayna için cehenneme çevireceğiz" dediğini iddia ediyor. Hükümet içinde barış görüşmeleri isteyen sesler ise sert bir şekilde susturuldu.

NÜKLEER SEÇENEKLER GÜNDEME GELİYOR

Putin’in, "Batı ile büyük bir savaş olmadan" nükleer silah seçeneğine başvurmayacağı da sızan bilgiler arasında. Ukrayna'nın Rusya ana topraklarındaki Kursk işgali, Putin’i daha da öfkelendirmiş durumda. Kremlin kaynakları, Putin'in barış görüşmelerine son noktayı koyduğunu ve "Ukrayna yok olana kadar savaşı cehenneme çevireceğiz" dediğini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.