Putin, Türkiye ziyaretini ne zaman yapacak? Kremlin sözcüsü o tarihleri işaret etti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Türkiye ziyaret tarihini belirlemediklerini ve her iki liderin yoğun programları nedeniyle seçimlere kadar bir ziyaretin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da basın mensuplarına güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret tarihiyle ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun çalışma programlarına dikkat çekti. Peskov, Putin'in seçim tarihine kadar yeterince yoğun ve stresli bir programının olduğunu, bu nedenle ziyaretin seçime kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti. Erdoğan'ın da yoğun bir programının bulunduğunu ifade eden Peskov, yüksek düzeydeki temaslar için hazırlıklar yapıldığını söyledi.

Ayrıca, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 16 Şubat'ta cezaevinde öldüğü iddialarının ardından Navalnıy'ın annesi Lyudmila Navalnaya'ya baskı yapıldığı yönündeki açıklamaları değerlendiren Peskov, Kremlin'in böyle bir olayla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı. Baskı iddialarını saçma bulduğunu ifade eden Peskov, Kremlin'in baskı yapma yetkisinin olmadığını belirtti. Navalnıy'ın taraftarlarının yurt dışında bulunduğunu ve arandığını belirten Peskov, bu tür iddiaların doğru olmadığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı