Putin, Ukrayna'nın Rusya için bir hayat ve ölüm meselesi olduğunu söylüyor

Ukrayna'daki savaş alanındaki olaylar, Rusya için kaderini belirleyebilecek bir "hayat ve ölüm" meselesi olarak değerlendiriliyor. Putin, "Batılı dinleyici ve izleyici için kolay olmadı. Özellikle Amerikalılar için" dedi.

Ukrayna'daki savaş alanındaki olaylar, Rusya için kaderini belirleyebilecek bir "hayat ve ölüm" meselesi olarak değerlendiriliyor. Pazar günü yayınlanan açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'in neredeyse iki yıldır süren çatışmayı Rusya'nın hayatta kalması için bir mücadele olarak tanımladığını ve bu sayede halkının büyük çoğunluğunu, saldırıya karşı duyarsız kalanları bile, vatansever hislerle bir araya getirmeye çalıştığını belirtti.

Putin, devlet televizyonuyla yaptığı bir röportajda, "Hala kendimiz için ve özellikle de yurtdışındaki dinleyicilerimiz ve seyircilerimiz için düşünme şeklimizi anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

"UKRAYNA CEPHESINDE OLAN HER ŞEY: ONLAR IÇIN TAKTIK POZISYONLARININ IYILEŞTIRILMESI ANLAMINA GELIYOR, AMA BIZIM IÇIN KADERIMIZ, HAYAT VE ÖLÜM MESELESI" DIYE EKLEDI.

"BATILI DİNLEYİCİ VE İZLEYİCİ İÇİN KOLAY OLMADI"

Putin, Kremlim'in, çatışma hakkındaki anlatılarını teşvik etmek için kullandığı, ABD'li talk show sunucusu Tucker Carlson'a verdiği iki saatlik bir röportaj hakkındaki bir soruya yanıt veriyordu. O röportajda Putin, Rus tarihinden uzun uzun bahsetmiş ve sürekli olarak Ukrayna'nın devlet yapısını sorgulamıştı, bu da Kiev ve Batı'da tepki çekmişti.

Carlson röportajındaki uzun, tarihi düşünceleri hakkında sorulduğunda Putin, "Batılı dinleyici ve izleyici için kolay olmadı. Özellikle Amerikalılar için" dedi. "Amerika'nın tarihi 300-400 yıl civarında, ben ise 862'de başladım. Bu yüzden Amerikan izleyicilerinin anlaması kolay olmadı" diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar