Putin ve Modi Bugün Moskova’da Görüşecek: Ticaret ve Ukrayna Krizi Gündemde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Moskova’da Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yüz yüze görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, ticaret dengesizliği ve Ukrayna savaşında Hint vatandaşlarının durumu ele alınacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Moskova’da Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi kabul edecek. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında iki ülke arasındaki ticaret dengesizliğinin düzeltilmesi ve Ukrayna savaşında Hint vatandaşlarının durumu bulunuyor. Ayrıca Kremlin, Fransa’daki hükümet değişikliğini ve İran ile ilişkilerdeki olumlu gelişmeleri de dikkatle takip ediyor.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Moskova’da Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek.

Geçen hafta bir Hintli üst düzey yetkili, Hindistan’ın Rusya ile olan ticari dengesizliği düzeltmeyi ve Ukrayna savaşında yanlış yönlendirilen Hint vatandaşlarının iade edilmesini sağlamayı Modi’nin Moskova’daki en önemli önceliklerinden biri olarak belirlediğini ifade etmişti.

Kremlin açıklamasında ayrıca, Fransa’daki hükümet kurulumu sürecinin büyük bir ilgiyle takip edileceği belirtildi.

Ayrıca, İran ile ilişkilerde çeşitli alanlarda olumlu dinamiklerin mevcut olduğu da ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.