Putin'den açıklama! “Batı’dan bağımsız bir ödeme sistemi üzerinde çalışıyoruz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamalar ile gündemde! BRICS ülkelerinin Batı'dan bağımsız bir ödeme sistemi üzerinde çalıştığını belirtti. Putin, yaptığı açıklamalar ile gündemde kalıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS ülkelerinin Batı'dan bağımsız bir ödeme sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. 136 ülkenin katıldığı ve küresel ekonominin temel konularının tartışıldığı Saint Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuştu. Devletin kendi kaderini tayin hakkını tesis etmek için gerçek bir rekabet içerisinde olduğunu söyleyen Putin, şöyle konuştu: "Modern dünyada dinamik olarak gelişen süreçlere ekonomik ilişkiler prizmasından bakın. Devletler arasında egemenlik konusunda gerçek bir rekabetin olduğunu görüyoruz. 3 ana Düzeyler: devlet, kültürel değerler ve ekonomi Aynı zamanda, "yakın zamana kadar küresel kalkınmanın lideri olan devletler, giderek kaybolan hegemonik rollerini sürdürmeye çalışıyorlar. belki gerçekle ya da aldatmacayla" dedi.

"Tüm engellemelere ve yaptırımlara rağmen Rusya hâlâ dünya ticaretinde ana oyuncular arasında yer alıyor

Putin, ülkeler arasındaki teknolojik rekabetin devam edeceğini ve Rusya'nın buna hazır olduğunu söyledi." Teknolojik değişimlere en üst düzeyde kararlıdır" dedi. Putin, Ukrayna'da savaş başladıktan sonra Batılı ülkeler tarafından Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlara da değinerek şunları söyledi: "Rusya, tüm engellemelere ve hukuka aykırı yaptırımlara rağmen. dünyanın en önemli aktörlerinden biri olmaya devam ediyor iş yapıyor ve Rusya'nın coğrafi bölgesini aktif olarak geliştiriyor. işbirliği "Asya ülkeleriyle ticaretimiz 2020-2023'te yüzde 60, Ortadoğu ülkeleriyle 2 kat, Afrika ülkeleriyle yüzde 69, Latin Amerika ülkeleriyle yüzde 42 arttı." onlara. Putin'in söyledikleri. Ödemelerde madeni paralar, "Gelişmekte olan ülke ekonomilerini önemsedik. Dünya ekonomisinin geleceğine onlar karar verecek. Gelecekte iş hacmimizin 3/4'ünü onlar oluşturacak" dedi. Putin, bunun önemli bir ihracat ve ithalat uluslararası ödeme sistemi olduğunu vurguladı. Putin, şunları söyledi: "Batılı ülkelerin ödeme sistemlerine olan güven her geçen gün azalıyor. Bu bağlamda Rusya'nın ihracat ödemelerinde düşman ülkelerin "toksik" para birimlerinin payı geçen yıl yarı yarıya azaldı. Dış ticarette yerli para birimlerinin kullanımı artırılıyor. Yabancı ortaklarımızla birlikte yapılan ödemelerde BRICS'in siyasi baskı altında olduğunu belirten Putin, "Suistimallere ve dış yaptırımlara maruz kalmayacak bağımsız bir ödeme sistemi oluşturmak için çalışıyor" dedi: "Rusya'nın GSYH'si sonunda yüzde 3,6 oranında büyüseydi. geçen yıla göre bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,4 oldu. Yani (büyüme) oranlarımız dünya ortalamasının üzerinde. "Özellikle emtia dışı sektörler bu dinamiği şekillendiriyor" dedi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın yer aldığı BRICS grubuna daha sonra Mısır, Etiyopya, İran ve Suudi Arabistan da katıldı. . - Arap ve Birleşik Arap Emirlikleri..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.