Putin'den beklenmedik davet: Babacan’ı St. Petersburg Ekonomi Forumu’na davet etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılış konuşmasını yapacağı “Rusya’nın Davos’u” olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı davet etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı davet etti. Bu forum, "Rusya'nın Davos'u" olarak biliniyor ve Babacan, son 20 gün içinde Yunanistan ve Çin'den sonra üçüncü kez uluslararası bir toplantıya çağrılmış oluyor.

HÜKÜMETİ, BAKAN BAYRAKTAR TEMSİL EDECEK

Bugün Rusya’ya hareket edecek olan Babacan, toplantıda "keynote speaker" yani açılış konuşmacısı olarak yer alacak. Toplamda 50’ye yakın ülkeden 150 üst düzey temsilci, 6 bin iş insanı ve 4 bin gazetecinin katılacağı bu etkinlikte, toplamda 15 bin katılımcı bulunacak. Babacan, son 20 gün içinde üçüncü defa uluslararası bir toplantıda konuşma yapmak üzere yurt dışına çıkmış olacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayının ortalarında Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir dış politika toplantısına katılan Babacan, geçen hafta da Çin’de hazine bakanları, merkez bankası başkanları, CEO'lar ve akademisyenlerin bulunduğu bir toplantıda ekonomi üzerine konuşmuştu.

Hükümeti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar temsil edecek. Forum, bu yıl 27. kez düzenleniyor ve 5-8 Haziran tarihlerinde St. Petersburg’da gerçekleşecek. Forumda, Rusya Devlet Başkanı Putin açılış konuşmasını yapacak ve 200 etkinlik yer alacak. Geçen yıl forum, bazı devlet başkanları, başbakanlar ve bakanların da katılımıyla 17 bin kişiyi ağırlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.