Putin'den Erdoğan ve Şimşek'e Yönelik Tehditvari Sözler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin ekonomi politikalarındaki değişikliklere ve Batı ile olan ilişkilerine yönelik sert sözler sarf etti. Putin, Türkiye'ye yönelik sermaye girişinin önkoşullarından birinin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmak olduğunu belirtti..

Geçen yıl yapılan seçimlerin ardından göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, para politikalarında köklü değişikliklere gitmiş ve ekonominin başına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirilmişti.

Şimşek'in ekonomi modelinde Türkiye'ye Batı ülkelerinden gelecek sıcak para girişlerine odaklanılarak atılan adımlar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunda olumlu değişimlere sebep olmuş, Türkiye'nin kredi risk puanında da belirgin düşüşler yaşanmıştı.

Son haftalarda ekonomi göstergelerindeki değişikliklere bir tepki de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'ya silah desteği sağlayan ülkelere yönelik tehditler savurduğu konuşmasında, Türkiye'ye de ekonomi üzerinden yüklendi.

Putin, Türkiye'de son dönemde değişen ekonomi modelinin farkında olduklarını belirterek, "Türkiye'nin ekonomi yönetimi son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya odaklanıyor. Bu muhtemelen kötü bir şey değil. Ancak eğer bu, Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasından kaynaklanıyorsa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Putin, Türkiye'ye yönelik sermaye girişinin önkoşullarından birinin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmak olduğunu belirterek, Türkiye'nin Batı'ya yaklaşmak için bu doğrultuda adımlar atması halinde ekonomik olarak zarara uğrayacağını iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.