Putin'in Nükleer silahlarla ilgili talimatı dünyayı tedirgin etti, ABD'den kritik açıklama

Putin'in Ukrayna işgaliyle başlayan küresel çatışma ortamı yerini bambaşka bir tabloya bıraktı. Putin, Nükleer silahların kullanılmaya hazır olması için talimat verdi. ABD'den cevap gecikmedi.

Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Putin, NATO liderlerinin agresif açıklamalarını ve Moskova'ya karşı ekonomik yaptırımları gerekçe göstererek Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.


Putin, "Gördüğünüz gibi Batılı ülkeler ülkemize karşı ekonomik boyutta -yani herkesin çok iyi bildiği hukuk dışı yaptırımlardan bahsediyorum- dostça olmayan tedbirler almakla kalmıyor, önde gelen NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de kendilerine saldırgan açıklamalarda bulunmalarına izin veriyor." ifadelerini kullandı.

Putin: "Western countries aren't only taking unfriendly economic actions against our country, but leaders of major Nato countries are making aggressive statements about our country. So I order to move Russia's deterrence forces to a special regime of duty." 

FRANSA: KİMSE NÜKLEER GÜCÜ OLAN RUSYA İLE SAVAŞMAK İSTEMİYOR
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Parly, hiçbir ülkenin nükleer gücü olan Rusya ile savaşmak istemediğini belirterek, "Ukrayna'nın yanında olduğumuzu tekrarlamak isterim, ancak herkesin Rusya'ya savaş ilan etmek istemesinin sonuçlarını ölçmesini istiyorum. Bunu hiçbir ülke istemiyor, ABD de reddediyor. Nükleer bir güçle karşı karşıyayız"  ifadelerini kullandı.

NATO'DAN İLK DEĞERLENDİRME
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bu, tehlikeli bir retorik, durumun ciddiyetini gösteriyor. NATO Rusya ile savaş istemiyor; bu bir savunma ittifakıdır" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN TEPKİ
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise ABD ve NATO'nun Rusya'yı tehdit etmediği iddia edilerek, "Moskova, var olmayan tehditlere dayanarak caydırıcı güçlerini yüksek alarma geçiriyor, Putin gerginliği artırıyor" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu