Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri

Putin'in kabine değişiklikleri: Savunma Bakanlığı'na Belousov, İçişleri'ne Kolokoltsev atanırken, eski Başbakan Yardımcısı Belousov Savunma Bakanı oldu. Putin, Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev'i görevden alarak Şoygu'yu atadı.

Rusya'da hükümette önemli değişiklikler yaşanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin, bakanlar için yeni atamalar yaparak kabinenin şekillenmesini sağladı. Savunma Bakanlığı'na Andrey Belousov'un atanması ve eski Başbakan Yardımcısı Belousov'un bu göreve gelmesi dikkat çekerken, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev'in yerine Sergey Şoygu'nun atanması da önemli bir değişiklik oldu. Putin'in bu hamlesi, Rusya'nın iç ve dış politikadaki rotasını yeniden belirleme sürecindeki kritik bir adım olarak görülüyor.

Rusya'ya yeni hükümetin oluşturulma çalışmaları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün bakanlar için atama önerilerinde bulundu.

Buna göre, Putin, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev'i görevden alarak yerine Sergey Şoygu'yu atadı. Bakanlık görevine ise Şoygu'nun yerine eski Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov'u önerdi.

Putin'in tavsiye ettiği kabine şu şekilde:

Savunma Bakanı: Andrey Belousov

İçişleri Bakanı: Vladimir Kolokoltsev

Dışişleri Bakanı: Sergey Lavrov

Acil Durumlar Bakanı: Aleksandr Kurenkov

Adalet Bakanı: Konstantin Çuyçenko

Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü: Sergey Narışkin

Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü: Aleksandr Bortnikov

Sayıştay Başkanı: Boris Kovalçuk

Federal Koruma Servisi: Dmitriy Koçnev

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.