PYD kontrolündeki bölgede ABD bayrakları...

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan PYD denetimindeki Telabyad'da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı. Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne...

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan PYD denetimindeki Telabyad'da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı. Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girmişti.

Kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye'den bakıldığında ilçenin bir çok yerine PYD flamaları asıldı. Ancak, bugün öğle saatlerinde Telabyad'ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağı asıldı. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.

Akçakale'den bakıldığında net şekilde görülen ABD bayraklarının hangi amaçla PYD bayrakları ile değiştirilerek dalgalandırıldığı henüz öğrenilemedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti