R.A. ve Salim Güran’ın Konuşmaları Soruşturma Dosyasında! İşte Şok Edici Detaylar

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın amcası Salim Güran ve işçisi R.A.'nın arasındaki telefon görüşmeleri, soruşturma dosyasına dahil edildi. Kürtçe yapılan görüşmelerin detayları, uzman ekip tarafından çözümlendi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile işçisi R.A.'nın telefon görüşmeleri soruşturma dosyasına eklendi. R.A., adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alındı ve yapılan telefon görüşmelerinin Kürtçe içerikleri, uzman ekip tarafından çözümlendi.

R.A., Salim Güran ile yaptığı 21 Ağustos tarihli telefon görüşmelerinin içeriğini hatırlamadığını belirtti. Görüşmelerde Salim Güran’ın, "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş" şeklindeki ifadelerine karşılık olarak R.A.’nın, "Tamam şu ana kadar bende değil, tamam daha ölmemiş" şeklinde yanıt verdiği iddia ediliyor. Ancak R.A., bu konuşmaları hatırlamadığını söyledi.

R.A., kendisine yöneltilen "Salim’in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim’in Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiğini" sorusuna, "Hatırladığım pamuk kurtlanması vakası, olay günü gerçekleşmemişti," yanıtını verdi. Ayrıca R.A., tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanımadığını belirtti.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmanın eksikliklerine dikkat çekti. Eren, soruşturma sürecinde, Narin’in kaçırılmış algısının oluşturulduğunu ve bu durumun soruşturmanın seyrini etkilediğini ifade etti. Ayrıca, Narin’in cansız bedeni bulunduğunda, otopsi sırasında 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve bazı detayların medyada yanlış yansıtıldığını belirtti.

Eren, "Narin öldürülüyor, torbaya konuluyor, o araçla dere yatağına saklanıyor. Nevzat tarafından üzerine taşlar konularak, torbaya konarak saklanmaya çalışılıyor," dedi. Ayrıca, Narin’in kemiklerinin üzerinde hiçbir et parçası bulunmadığını, bunun da su içerisinde bir canlının naaşa temas ettiğini gösterdiğini açıkladı.

Olayın detayları ve soruşturmanın gelişmeleriyle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.