Rabia Naz'ı araştıran komisyon uzmanları dinledi: 'Ölüm nedenini belirlemek imkânsız'

Başta Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, adli tıp uzmanlarını dinledi...

Başta Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, adli tıp uzmanlarını dinledi. Uzmanlar, Rabia Naz Vatan’ın ölüm nedeninin tartışmasız olarak belirlenemediğini ifade etti.

Komisyonda vekilleri bilgilendiren Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü’nden Prof. Dr. Nergis Cantürk, eksikliklerle dolu olduğu belirtilen Adli Tıp raporunun erken gömülme nedeniyle tartışmalı hale geldiğini bildirdi.

Cantürk, Rabia Naz Vatan’ın defin işlemlerinin geciktirilmesi ve vücutta yapılacak incelemelerin detaylandırılması durumunda ölüm nedeninin ‘tartışmasız’ olarak belirlenebileceğini ifade etti. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Başkanlığı’nda görevli Doç. Dr. Sait Özsoy da milletvekillerine sunum yaptı. Doç. Dr. Özsoy, Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardından sağlıklı bir olay yeri incelemesi ve adli tıp kurumu araştırması yapılmadığını söyledi. Komisyon, son toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı