Radyocudan skandal sözler: Ukrayna'dan bayan mülteciler gelse evimizde konuk ederiz ama Afganistan sakall

Ege’de Son Ses adlı yerel bir radyo kanalında Murat Karakaş ismindeki bir gazetecinin yaptığı ‘mülteci’ yorumu sosyal medyada tepki çekti.

Ege’de Son Ses adlı yerel bir radyo kanalında Murat Karakaş ismindeki bir gazetecinin yaptığı ‘mülteci’ yorumu sosyal medyada tepki çekti. Görüntüleri Gazete Duvar’dan İrfan Aktan sosyal medya hesabında paylaştı.

Karakaş, programda mültecilerle ilgili ırkçı ve cinsiyetçi yorumlarda bulundu. „Mülteciler öyledir“ diyen Karakaş, „Aslında Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde konuk ederiz aslında. Gidiyor Afganistan sakallı sakallı leş gibi… Ukrayna’dan böyle, ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse daha güzel olmaz mı?“ dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Murat Karakuş hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada „Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez“ ifadeleri kullanıldı. Meslek etiği ve değerlerine vurgu yapan cemiyet, „Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz“ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı